Oskar Thorsen

Jeg har alltid vært ekstremt interessert i styrke- og kondisjonstrening. Det begynte i 13-14 årsalderen da drømmen var å bli hockey-proff. Jeg var aldri en spiller med mye talent, så skjønte jeg tidlig at om jeg skulle få til noe på denne arenaen måtte jeg legge ned det lille ekstra på isen, men også i styrkerommet.

Jeg begynte å eksperimentere med masse (antageligvis alt for mye) forskjellige øvelser, repetisjoner og sett. Syns aldri at dette var det mest morsomme i verden, men jeg elsket hva det gjorde med meg. Den følelsen av å ta seg en varm dusj etter en treningsøkt hvor jeg hadde klart å gjøre noe litt bedre enn forrige gang jeg var i styrkerommet er fortsatt en ubeskrivelig følelse for meg. Her startet min interesse for trening.

Jeg ga virkelig alt for sporten, som førte til at jeg i 2009 begynte på Wang Toppidrett i Fredrikstad. I disse 3 årene fortsatte min interesse for trening å vokse, jeg jobbet mye med mange utrolig dyktige trenere både på isen og i styrkerommet. Det var min tidligere trener, René Hansen, som var en av de første til å si at trenerrollen var noe som jeg burde vurdere senere. Det var også han som pushet meg til å ta Idrett Grunnfag på Høgskolen i Østfold hvor jeg startet i 2012. Et utrolig lærerikt og morsomt skoleår!

Høsten 2013 bestemte jeg meg for å følge drømmen. Jeg tok med meg hockeybaggen og flyttet til Pittsburgh, Pennsylvania, hvor jeg spilte for Pittsburgh Vengeance i en sesong. Dette var en opplevelse jeg fortsatt sliter med å forstå var sann. Det er også et bevis på hvor langt man kan nå med knallhard trening over lang tid. Jeg kan med hånden på hjertet si at hvis jeg ikke hadde lagt ned de ekstra timene i styrkerommet ville jeg aldri vært i nærheten av disse ligaene.

Etter ett år i USA bestemte jeg meg i sommeren 2015 å utdanne meg som Personlig Trener (PT) gjennom Akademiet For Personlig Trening. Denne gjengen med utrolig dyktige trener og terapeuter, gjorde så jeg følte meg klar til å hoppe ut i yrket. Denne utdanningen var midt i blinken for meg.

Høsten 2015 fikk jeg min første jobb som PT på ICON Lillestrøm. Et flott senter med mange dyktige trenere som har hjulpet meg mye på veien. Jeg hadde ikke klart å komme dit jeg er idag uten denne gjengen. I tiden på Icon hadde jeg et mål om å klare å være fullbooket på formiddagen, som jeg klarte. I dette året fullførte jeg ca 450 timer, som jeg er stolt av at jeg klarte ved siden av en fullpakket hockeysesong i solbyen Halden.

I starten av 2016 begynte jeg også å ha noen PT timer på Spenst i Halden, et helt nytt og veldig fint senter. Treningssenteret har en stor fremtid foran seg med personlig trening som jeg også skal være med på å bygge opp.

Sommeren 2016 bestemte jeg meg for å starte selvstendig innen yrket. Når jeg fikk muligheten til å jobbe med Optimal Trening (OT) var ikke valget vanskelig. OT har alltid vært et treningssenter jeg har sett opp til og her skal jeg fortsette min utvikling innen helse- og treningsbransjen.

Oskar er en personlig trener som jobber med alle type kunder, alt fra Ola Nordmann til toppidrettsutøvere. Han brenner for å gi deg den trenings opplevelsen du ønsker og hjelpe deg mot dine mål. Dette er fulltidsjobben til Oskar og han legger ned enormt med tid for at alt skal bli skreddersydd etter dine behov. Alle kunder blir behandlet likt, og han gjør alt i sin makt for at du skal få resultater.

Etter mange år som hockeyspiller vet han hvor frustrerende det kan være med fysiske smerter i hverdagen. Han er derfor ekstremt nøye og har stort fokus på teknikk under treningsøktene for at du skal få en bedre fysisk helse og en smertefri hverdag, samtidig som målene til kunden blir nådd. Som person ønsker Oskar ingenting mer enn at du skal lykkes!

- Optimal Trening

UTDANNELSE
» Idrett Grunnfag, HiØ
» Akademiet For Personlig Trening, AFPT